Dansportalen

Artikelarkiv

Klicka på valfri månad för att se tidigare artiklar.
 • 2017-09-18
  Anna Karenina Hamburg 2017

  Turbulenta balettveckor i Hamburg


  HAMBURG: Hambuger Ballettage, den årliga balettfesitvalen med balettchefen John Neumeier som initiativtagare och konstnärlig ledare, genomfördes i år för 43:e gången. Nu sammanföll de delvis med G20-mötet mellan världsledarna med Angela Merkel, Vladimir Putin och Donald Trump i spetsen. Det blev inte som vanligt! Demonstrationer, kravaller, skjutningar och brandbomber hörde till vardagsmaten.Hamburgbaletten lyckades trots detta genomföra hela programmet med 14 föreställningar på raken, elva egna och två med gästande Kinesiska Nationalbaletten samt avslutningen med en fem timmar lång galaföreställning i Nijinskijs namn.


 • 2017-09-11
  ENB RoJ 2017. Jurhgita Dronina och Aaron Robison

  En enastående debut


  LONDON: Under Tamara Rojos ledarskap fortsätter English National Ballet att introducera spännande nya talanger på Londons teaterscen. De senaste är partnerskapet mellan Jurgita Dronina och Aaron Robison som gjorde en enastående debut i Rudolf Nurejevs Romeo och Julia .Handlingen lär vara bekant för alla men den emotionella laddningen de visade skapades i ögonblicket. Den överdådiga uppsättningen har mycket att erbjuda både i tekniska och känslomässiga utmaningar och de motsvarade förväntningarna med bravur.
 • 2017-09-04
  Ella Persson i Giselle på Mikhailovskijteatern i S:t Petersburg. Foto Jack Devant

  Svensk dansare i Ryssland får stipendium


  S:T PETERSBURG: Tjugoettåriga svenska dansaren Ella Persson i S:t Petersburg får Ellen Raschs stipendium för 2017. Sedan något år tillbaka dansar hon vid Mikhailovskijteatern som har stadens näst största balettensemble.Ella har utbildats på Kungliga Svenska Balettskolan och på det berömda Vaganova-institutet i S:t Petersburg. Hon har också studerat privat för hovdansaren Johanna Björnson.Ella Persson får Ellen Raschs stipendium på 30000 kronor.

NorrDans
GöteborgsOperan
Dans i Nord

Läs mer här:

Powered by SiteVisionlänk till annan webbplats