Dansportalen

Chet Walker – prisbelönad koreograf ger workshop i Stockholm

Den flerfaldigt prisbelönta regissören och koreografen CHET WALKER har rönt uppmärksamhet på scenen och på teatrar över hela världen, på TV, film, musikvideo och andra kommersiella medier.

Kanske mest känd som skapare och co-choreographer av musikalen Tony och den multi-internationellt prisbelönta ”FOSSE” som Chet regisserat och koreograferat.

Hans verk sträcker sig från Cirque du Soleil till koreografier som skapats för ”Compañía Internacional de Teatro Musical”, en internationella Jazz/Musical/Dance Company med vilka han samproducerade och regisserade i Buenos Aires, Argentina och Jakobs Pillow, New York där han också arbetar som chef för Jazzprogrammet.

Chet Walker ger workshop i Stockholm. Foto Walkerdance

Chet Walker ger workshop i Stockholm. Foto Walkerdance

Chet Walker började uppträda på Broadway i 16 årsåldern när han dök upp i den första nypremiären.  Andra Broadwayshower som t ex Lorelei, Ambassadörerna och de fyra Bob Fosse musikaler: The Pajama Game, Pippin, Dancin och Sweet Charity.

Som regissör och koreograf har Chet en omfattande repertoar på de professionella scenerna som inkluderar Sweet Charity (original Bob Fosse koreografi) i USA, Holland, Japan, Mexiko, Norge och Londons West End, La Cage Aux Folles, och Dory!

Andra produktioner inkluderar Chicago, 42nd Street, A Chorus Line, En rolig sak hände på vägen till Forum, The Kiss of the Spider Woman.

Chet utformade ursprungligen 1999 Tony-prisbelönta musikal ”FOSSE” där han erhöll Critics Circle Award och Toronto Theatre Alliance Award för koreografi. Andra priser och nomineringar till ”FOSSE” är LA Critics Award och Critics 'Circle Award, båda för bästa koreografi, och the ”Olivier Award for Conceiver of Best Musical”.

Chet är också mottagare av LA Dramalogue Award för Bästa Koreografi för Little Horehouse in Texas, Sveriges motsvarighet till Tony Award för Bästa Koreografi för Annie Get Your Gun på Chinateatern i Stockholm och Chicago. Joseph Jefferson Award för hans co-choreography av Pal Joey på Goodman Theatre.

Chet arbetar för närvarande med två nya musikaler: Valentino och Jack Cole Project. Nyligen regisserade och koreograferade Chet två världspremiärer i Buenos Aires HEAT. En dansopera och ”Night Chase” utförd av Julio Bocca och Ballet Argentina. I år har han utökat sin repertoar till Singing in the Rain i Madrid, The Producers i Argentina där han just har blivit nominerad till en ACE Award för Bästa Koreografi, och ”The Dancing Man” i Norge.

Chet Walker är konstnärlig ledare för WALKERDANCE, en ideell Musical Theatre Dance Company.

Som Director of the Jazz Program vid Jakobs Pillow, kommer Chet att resa till Grekland, Norge, Argentina, England, Frankrike och Italien och nu i december 2011 i Stockholm i samarbete med Conny Borg, för att undervisa och utse stipendiater till skolan vid Jakobs Pillow.

CB
7 dec 2011
Jag ville bara dansa
NorrDans
Dans i Nord
GöteborgsOperan

Läs mer här:

Powered by SiteVisionlänk till annan webbplats