Dansportalen
Helena Franzén och Ori Flomin i Meeting You. Foto Håkan Jelk

Helena Franzén och Ori Flomin i Meeting You. Foto Håkan Jelk

Helena Franzén inleder säsongen på Dansmuseet

STOCKHOLM: Dansmuseet presenterar flera publika arrangemang under våren. Först ut i serien föreställningar var Meeting You (28 januari - 1 februari), av och med Helena Franzén och Ori Flomin, en israelisk dansör och koreograf bosatt i New York.

Den nya duetten är uppdelad i koreografiska faser. Ett första möte, formationer i stark lutning (som man bara kan åstadkomma när man är två) och en i danssammanhang ovanlig sekvens med de två i sittande positioner.

Emellanåt drogs dansarna till och stöttes bort från varandra som magneter med inbyggd avståndsfunktion. Verket, som avslutas med en böljande lek på nära men respektfullt avstånd, framstår som ett fint exempel på studie i renodlad fysisk tematik.

Föreställningar och andra aktiviteter på Dansmuseet våren 2015
Förutom pröva-på-dans i olika stilar på Alla hjärtans dag (14 februari), kan den danslystne delta i workshop i tango under den välvalda rubriken Alla hjärtans dans.

Museet deltar i Stockholms Kulturnatt 25 april, och 29 april firas Dansens dag. Program för dessa två tillfällen meddelas senare.

En workshop i argentinsk tango med Ernest Garazón anordnas 3 lördagar i februari.

En workshop i argentinsk tango med Ernest Garazón anordnas 3 lördagar i februari.


Dessutom erbjuder Dansmuseet ytterligare fem intressanta föreställningar under våren:

18 - 21 februari: En kropp säger mer än tusen ord, av och med den ojämförliga Ika Nord. Gästartist: Meg Westergren.

11 - 19 mars: 101 hattar att sparka ner innan jag dör, med Silje Onstad Hålien, norsk hallingdansare - världens kanske enda kvinnliga.

22 - 24 april: Weld company. Dessutom står museet som värd för engångsföreställningen Anyway Not Everyone Will Read It 7 februari.

Museet har gett ut ett vårprogram. Ännu fler aktiviteterlänk till annan webbplats, som filmvisningar, presenteras på hemsidan dansmuseet.se.

Peter Bohlin
4 feb 2015

Jag ville bara dansa
NorrDans
Dans i Nord
GöteborgsOperan

Läs mer här:

Powered by SiteVisionlänk till annan webbplats