Dansportalen
Unga på Operan arbetar för att ge barn kontakt med kulturen. Foto Kgl Operan

Unga på Operan arbetar för att ge barn kontakt med kulturen. Foto Kgl Operan

Operan och fler än 300 elever firar FN:s Barnkonvention

STOCKHOLM: FN:s Barnkonvention står i fokus när Kungliga Operan inleder ett samarbete med en skola från Hässelby norr om Stockholm.

Det är Kungliga Operans barn- och ungdomsverksamhet Unga på Operan som tagit initiativ till ett samarbete med  Smedshagsskolan i Hässelby.


Under året kommer en pedagog från Operan att arbeta med lärare och elever på Smedshagsskolan med det övergripande temat FN:s Barnkonvention. Skolans elever har till 87 procent ett annat modersmål än svenska.

Barnen kommer att fördjupa sig i ett antal av konventionens avsnitt och presentera sina tolkningar av de olika artiklarna genom konstnärlig verksamhet som skulptur, måleri, teatermasker och gestaltning.
 
Den 20 november, Barnkonventionen födelsedag, arrangerar eleverna en stor fest och visar upp årets arbete för inbjudna gäster.

"Vi ser det som ett angeläget uppdrag för Operan att nå ut i barnens vardag och via konsten  fördjupa viktiga frågeställningar. Därför är vi mycket glada och förväntansfulla inför årets arbete med Smedshagsskolan" säger Anna Karinsdotter, konstnärlig chef för Unga på Operan.

Samarbetet, som omfattar drygt ett år, har möjliggjorts tack vare en donation från Wallenius Lines.

AJö
23 feb 2015

Jag ville bara dansa
NorrDans
Dans i Nord
GöteborgsOperan

Läs mer här:

Powered by SiteVisionlänk till annan webbplats