Dansportalen
Skymningssonaten Foto Mats Borg

Skymningssonaten med Annika Augustsson. Foto Mats Borg

En stunds betraktelse över Kärleken

STOCKHOLM: På Strindbergs Intima Teater ges en nyskriven enaktare av Annika Augustsson, skådespelare, sångare och dansare.

Hon berättar en kvinnas skiftande kärlekshistoria – den första uppslukande kärleken, den avvisade, den utlevande, den saknade och den tillbakalängtande kärleken.

För att till sist omfamna friheten att leva sitt eget liv oavsett kärleken.

Berättelsen interpunkteras av sång, musik och dans. Man bjuds på sånger av Mikael Wiehe, Björn Afzelius, Björn Ulvaeus & Benny Andersson samt Robban Broberg men även musik av Piazzolla, Bach, Brahms, Schubert och Tjajkovskij, framförd av Kristina Winiarski, cello, och Daniel Hormazábal, piano.

Annika Augustsson är engagerande och övertygande i den bärande rollen som "Emelie" medan dansnumren delas med Amelie Borg – Emelies unga jag. Regissören Conny Borg dyker också upp i skepnad av den ryske balettmästaren "Kozlow". Han står även för koreografin.

Det är en underhållande och tänkvärd resa på 80 minuter, väl anpassad till den bokstavligen intima teaterlokalen. Scenbilden av Ulf Karlsson är enkel: en grön vridscen med en upphöjning att stå eller sitta på och en fläkt från Strindbergs tid i form av en vit spetsgardin.

Annika Augustsson tilldelades 2013 Ingmar Bergmanstipendiet i form av en vistelse på Bergmangården på Fårö, där hon kunde arbeta inspirerad av både Bergman och Strindberg.

Anders Jörlén

18 mars 2016

Skymningssonaten spelas 19, 20 mars, 7, 9, 10 april.

Jag ville bara dansa
NorrDans
Dans i Nord
GöteborgsOperan

Läs mer här:

Powered by SiteVisionlänk till annan webbplats