Dansportalen
Ung Foto Erik Berg

Klara Mårtensson i UNG. Foto Erik Berg

Vackert verk på Osloscenen

OSLO: I föreställningen We Are Special med Norska Nasjonalballettens ungdomskompani på Norska Operans lilla scen firade den svenska dansaren Klara Mårtensson, som dansade med Luca Curreli, en personlig seger.

I koreografi av Hege Haagenrud till text av Marina Keegan och ljudcollage av Ryoli Ikeda. når de in i mognadsårens innersta känslor.

Keegans text utforskar, med stor känslighet, ångesten i att vara en bland många och söka finna sin speciella plats, medan Ikedas ljud, minimalistiskt och aldrig påträngande, hela tiden lever i ögonblicket.

Haagenrud, kombinerande teater- och danskunnande, arbetar med samma känsla av upptäckande och det korta stycket vibrerar av pubertalt uppvaknande. Rörelserna är tidvis kantiga, andra stunder intensivt vackra, medan koreografin, hängande på en tunn tråd mellan de två, instinktivt känner vart den är på väg.

Klara är utbildad vid Svenska Balettskolan i sin hemstad Göteborg innan hon övergick till Konsthögskolan i Oslo. Hon är en av fyra dansare från ungdomskompaniet som nu ska börja vid Nationalbaletten.

Mårtensson har en dansares kropp, lång, slank och flexibel och är helt säkert någon att hålla ögonen på i framtiden.

Maggie Foyer

13 juni 2016

Övers Anders J

NorrDans
GöteborgsOperan
Dans i Nord

Läs mer här:

Powered by SiteVisionlänk till annan webbplats