Dansportalen
Kgl Svenska Balettskolan jul 2016. Alla på scen!. Foto Kgl Svenska Balettskolan

Alla på scen! Kungliga Svenska balettskolans julföreställning. Foto klass_7a_ksb Instagram

Stor dansglädje och fina prestationer

STOCKHOLM: Kungliga Svenska Balettskolan gav i veckan julföreställningar med alla sina elever på scenen. Publiken fick se allt från ljuvt klassiska balettdrömmar till öronbedövande street dance.

Där dansades solo, pas de deux samt större grupp- och ensembledanser.

KSB 6DA grupp

Klass 6DA på Kungliga Svenska balettskolan. Foto ksb.6 Instagram

Koreografierna var gjorda av skolans lärare eller hämtade ur den klassiska repertoaren och med inslag av elevernas egna koreografi.

Eleverna visade upp alla förekommande dansstilar och i alla åldrar – från de yngsta i fjärde årskurs till gymnsiet. Det var både entusiasm och sammanbitna läppar, men slutintrycket var stor dansglädje och många fina prestationer. Ensembledanser växlade med solon och pas de deuxer.

KSB 7DA grupp

Klass 7DA på Kungliga Svenska balettskolan. Foto: klass_7da_ksb Instagram

Layers av Emma Svedberg och dansarna ur årskurs 7–9 vann tidigare i år andra pris i kategorin Next Generation på Street Star-festivalen på Dansens Hus 2016.

Agnes Rosendahl, Åk 9, med en guldmedalj från tävlingen i franska Grasse i bagaget, framförde ett förtjusande solo som Prinsessan Florisse i Fågel Blås pas de deux ur Törnrosa, instuderat av Anne-Sophie Birabent efter Marius Petipa.

Ett solo i egen koreografi utfördes av Kevin Au, gymnasie III: No One Left to Be Right med musik av Mats Sundin, som bidragit med flera kompositioner under kvällen.

KSB 6DA 4 pojkar

Fyra elever från klass 6DA. Foto ksb.6 Instagram

Karaktärsdanserna är alltid populära och Zorbas dans rev ned applåder, instuderad av Bartek Dybrowski med nio pojkar.

Det hela blev en glad uppvisning som uppskattades av syskon, föräldrar och övrig publik. Avslutningen med alla elever på scenen blev en imponerande uppställning med över 100 elever.

Anders Jörlén
22 dec 2016

Jag ville bara dansa
NorrDans
Dans i Nord
GöteborgsOperan

Läs mer här:

Powered by SiteVisionlänk till annan webbplats