Dansportalen

Artiklar från 2008 – till idag

Artiklar från 2008 – till idag

Annons

INNEHÅLL FRÅN KUNGLIGA OPERAN

Don Quijote 

Don Quijote. Kungliga Baletten. Madeline Woo och Dmitry Zagrebin. Foto Kungliga Operan/Carl Thorborg

Spansk hetta, tyll och tåspets när Kungliga Baletten inleder hösten med klassikern Don Quijote

Baletten Don Quijote baseras på romanen av den spanske författaren Cervantes, men sätter det unga kärleksparet Kitri och Basilio i centrum. Tillsammans kämpar de unga för att få Kitris pappas välsignelse av relationen och de får hjälp av riddaren Don Quijote.

I Rudolf Nurejevs tekniskt avancerade koregrafi ställs dansarna på prov och här har man verkligen chansen att se Kungliga Baletten briljera.Huvudrollen Kitri delas mellan Madeline Woo, Sarah Erin Keaveney och Luiza López, som alla säger att de har kunnat använda egna erfarenheter för att få fram Kitris karaktär:

»Jag tror att vi alla har något av henne i oss«, säger Sarah Erin Keaveney. »Vanligtvis när den här baletten sätts upp är Kitri en sorts symbol för förförelse, men i den här versionen är hon inte överdrivet sexuell, utan mer någon som njuter av tillvaron på ett naturligt sätt.«

»Ja precis, hon är naturlig och rolig, vilket gör henne sexig – men hon är inte någon sorts sexig femme fatale. Jag tycker att det är en bra förändring. Hennes sexighet kommer liksom från en naturlig plats. Hon har en stark personlighet«, säger Luiza López.

»Kitri är en ung flirtig tjej som älskar att ha kul. Hon är väldigt vacker, så hon är van vid uppmärksamhet från män, och kanske från kvinnor också, vem vet?«, säger Madeline Woo.

Don Quijote har nypremiär på Kungliga Operans stora scen den 9 september kl 19 och spelas tom den 3 oktober.

Redaktion

dansportalen@gmail.com

Annonsera

dansportalen@gmail.com

Grundad 1995. Est. 1995

Powered by

SiteVision

Uppil